Rozencake met pistache-mascarponecrème en frambozen-rozenijs

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Rozencake
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Mix de boter met de suiker met de handmixer of mixer circa 10 minuten tot een witte crème. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe wanneer de vorige volledig is opgenomen. Het beslag is nu romig geel en in volume verdubbeld. Schep het amandelmeel en de bloem erdoor. Voeg naar smaak rozenwater toe (hoe meer, hoe geparfumeerder). Meng het geheel tot een glad cakebeslag. Vul de vormpjes driekwart met het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 30-45 minuten goudbruin. Check met een satéprikker of de cakejes vanbinnen gaar zijn. Hak de pistachenootjes fijn en meng ze door de mascarpone. Voeg eventueel naar smaak 1-2 eetlepels poedersuiker en/of een paar druppels rozenwater toe. Laat de cakejes afkoelen en serveer ze met een flinke schep van de pistache-mascarponecrème.

Frambozenijs
Maal de bevroren frambozen tot grove kruimels in een keukenmachine of blender. Voeg de poedersuiker toe en laat draaien tot een dikke massa. Voeg de slagroom en rozenwater toe en laat draaien tot het mengsel gebonden is. Voeg eventueel naar smaak nog wat rozenwater toe. Het mag sterk van smaak zijn want zodra het bevriest zwakt de smaak af.
Schenk het mengsel in een afsluitbare plastic bak en laat in circa 4 uur bevriezen. Roer de ijskristallen elk halfuur goed los om een zo romig mogelijke structuur te krijgen. Serveer het ijs eventueel met wat verse frambozen. 

TIP: Je kunt het ijs natuurlijk ook in een ijsmachine maken, volg dan de gebruiksaanwijzing van je machine!

Ingredienten

1
Porties

Rozencake

  • 200 g zachte boter
  • 200 g basterdsuiker
  • 3 eieren (op kamertempratuur)
  • 100 g amandelmeel (gemalen bruine amandelen)
  • 100 g bloem
  • 2 tl rozenwater

Pistache-mascarponecrème

  • 75 g gepelde pistachenootjes
  • 200 g mascarpone
  • 2 el poedersuiker
  • rozenwater

Frambozenijs met rozenwater

  • 250 g bevroren frambozen
  • 100 g poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 4 tl rozenwater

Extra nodig

  • mixer
  • papieren of siliconen cakevormpjes
  • blender of keukenmachine
  • afsluitbaar plastic bakje
Geef je waardering
1