De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige bietrolletjes

's Middags voorbereiden en 's avonds snel op tafel: impress your friends met deze romige bietrolletjes!

90 MIN
Romige bietrolletjes

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Rode bieten
Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de bieten, wikkel ze elk in dubbel aluminiumfolie en pof ze gaar in de oven. 1 uur voor kleine bieten en circa 2 uur voor grote bieten. Controleer de gaarheid door er de punt van een mes in te steken, de bieten moeten zacht aanvoelen. Laat ze afkoelen in folie en pel daarna de schil eraf. Schaaf de bieten in dunne plakken op een mandoline, 3 plakken per bord.

Peterselievinaigrette
Spoel de kappertjes, op een zeef, af met koud water. Pluk en hak de blaadjes van de peterselie ragfijn. Vul een smalle hoge (maat)beker waar de staafmixer in past met dragonazijn, groene kruidenmosterd, een mespuntje zeezout, honing en olijfolie. Mix met de staafmixer op hoge snelheid tot de vinaigrette is gebonden. Roer de kappertjes en peterselie door de vinaigrette.

Geitenkaas-gorgonzolacrème
Verwarm de slagroom tot aan het kookpunt. Neem de pan van het vuur. Kruimel de geitenkaas in de warme room en roer glad met een garde. Laat afkoelen tot lauwwarm. Kruimel de gorgonzola erdoor en meng voorzichtig met een lepel. De stukjes gorgonzola moeten nog zichtbaar blijven.

’s Avonds afmaken

Romige bietrolletjes
Schep in het midden van elke plak biet een halve eetlepel geitenkaas-gorgonzolacrème en rol de plakjes op.

Peterselievinaigrette
Roer de vinaigrette goed door elkaar.

Appelstroop
Roer de appelstroop warm in een kleine pan.

Garnituur
Halveer de olijven over de lengte.

Opmaak bord
Neem een ruim bord. Scheur eikenblad of rode sla in kleine stukken en verdeel speels over het bord. Leg op elk bord 3 bietenrolletjes. Verspreid de gesneden olijven over het bord. Scheur de Parmaham in grove stukken en verdeel over het hele bord. Zorg ervoor dat je de ham losjes neerlegt en niet op een hoopje drukt. Schep een lepel appelstroop over de bietenrolletjes en her en der tussendoor. Lepel de peterselievinaigrette over het gehele bord maar niet over de bietenrolletjes.

Wijntip: Chenin Blanc uit Zuid-Afrika

Chenin Blanc, ook wel genaamd witte steen (letterlijke vertaling), doet het al jaren heel goed in Zui-Afrika. Er zijn tussen de Chenins onderling echter wel grote verschillen in kwaliteit. Je hebt ze van heel simpel tot heel complex. De Chenin, die ik heerlijk vind passen bij de romige bietrolletjes, is er één gemaakt van 40 jaar oude wijnstokken. Dat geeft een lagere opbrengst en daardoor geconcentreerd-rijk fruit. De druiven worden zeer rijp geplukt waardoor het rijke karakter van de Chenin mooi naar voren komt. Als je dichterbij huis wilt blijven (Frankrijk) kun je ook een Vouvray of Savennieres kiezen, beide gemaakt van Chenin. Maar dan moet je ook op een grote aanslag op je portemonnee rekenen! Eigenlijk zijn de betere Chenins uit Zuid-Afrika dus een perfect en betaalbaar alternatief. Dus doe eens wild en ga op wijnsafari: ontdek dat Zuid-Afrika veel meer is dan de doordrinkwijntjes die we allemaal al kennen. Geef net even iets meer uit, hoeft helemaal niet veel te zijn, en je hebt een leeuw van een wijn op tafel. 

door Corria Houthuizen

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker