De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

citroen-kwarktaart

Iedereen houdt van een frisse taart. Deze citroen-kwarktaart is de perfecte taart om aan deze behoefte te voldoen. Enorm makkelijk en snel gemaakt! Wanneer ga jij 'm maken?

330 MIN
Citroenkwarktaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Iedereen houdt van een frisse taart. Deze citroen-kwarktaart is de perfecte taart om aan deze behoefte te voldoen. Enorm makkelijk en snel gemaakt! Wanneer ga jij 'm maken?

Bereidingswijze

Stap 1: bodem 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde springvorm in met olie en bestuif met poedersuiker. Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe aan en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem toe. Mix het beslag goed door. Voeg het beslag toe aan de vorm. Bak de bodem in de oven in circa 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. 

Stap 2: kwarkvulling 
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit in een pan. Voeg het suiker toe. Verwarm totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los op in de citroensiroop. Schenk het mengsel door een zeef zodat de pitjes en de rasp eruit zijn. Meng de citroensiroop door de kwark. Spatel de slagroom erdoor. Schenk de vulling over de afgekoelde bodem en laat het geheel circa 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer voor het serveren met de aardbeien en de blauwe bessen.  

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  Bekijk

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker