Iedereen houdt van een frisse taart. Deze citroen-kwarktaart is de perfecte taart om aan deze behoefte te voldoen. Enorm makkelijk en snel gemaakt! Wanneer ga jij 'm maken?

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Bodem

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem

Kwarkvulling

  • 8 blaadjes gelatine
  • 350 ml slagroom
  • 3 citroenen
  • 160 g suiker
  • 750 ml volle kwark

Garnering

  • 100 g aardbeien
  • 75 g blauwe bessen

Extra nodig

  • poedersuiker om te bestuiven
  • Taartvorm met doorsnede van 20 cm, 6cm hoog

Bereidingswijze

Totale tijd: 5 uur en 30 minuten

Stap 1: bodem 
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde springvorm in met olie en bestuif met poedersuiker. Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe aan en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem toe. Mix het beslag goed door. Voeg het beslag toe aan de vorm. Bak de bodem in de oven in circa 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen. 

Stap 2: kwarkvulling 
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit in een pan. Voeg het suiker toe. Verwarm totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los op in de citroensiroop. Schenk het mengsel door een zeef zodat de pitjes en de rasp eruit zijn. Meng de citroensiroop door de kwark. Spatel de slagroom erdoor. Schenk de vulling over de afgekoelde bodem en laat het geheel circa 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer voor het serveren met de aardbeien en de blauwe bessen.  

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal >  Bekijk

Geef je waardering

186
Citroenkwarktaart
Citroenkwarktaart