Stap 1: bodem
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde springvorm in met olie en bestuif met poedersuiker. Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe aan en meng tot een glad geheel. Voeg de bloem toe. Mix het beslag goed door. Voeg het beslag toe aan de vorm. Bak de bodem in de oven in circa 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
Stap 2: kwarkvulling
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit in een pan. Voeg het suiker toe. Verwarm totdat de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en los op in de citroensiroop. Schenk het mengsel door een zeef zodat de pitjes en de rasp eruit zijn. Meng de citroensiroop door de kwark. Spatel de slagroom erdoor. Schenk de vulling over de afgekoelde bodem en laat het geheel circa 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer voor het serveren met de aardbeien en de blauwe bessen.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal > Bekijk
2 reacties
Vervelend om te horen. In de benodigdheden wordt benoemd dat de taartvorm 6 cm hoog moet zijn. Had jij toevallig ook zo'n exemplaar?
Groeten,
Team-24Kitchen