De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risolles van oma ida

De Indonesische keuken blijft favoriet bij Danny en het recept van de rissoles gevuld met kip van oma Ida mag nooit verloren gaan.

60 MIN
Oma Ida - risolles

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Zet een pan op met ruim water. Snijd ondertussen de kipfilet in stukken van ongeveer twee centimeter. Kook de kip ongeveer drie minuten met wat zout en peper. Pel de ui en snipper deze met de teen knoflook fijn. Snijd de winterwortel in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter en snij de prei in fijne, halve ringetjes. Was dit goed.

Fruit de knoflook en ui aan in ruim olie en boter tot deze glazig is. Voeg hieraan een halve eetlepel suiker. Pluk de kip in fijnere stukjes. Voeg nu de winterwortel aan de ui en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg nu de stukjes kip toe. Voeg nu de bloem toe en gaar deze in de pan. Vervolg nu met 2 deciliter melk, gevolgd door prei toe en gaar. Proef de ragout en voeg eventueel nog zout toe. Doe de ragout in een kom en zet weg.

Doe een ei in een ruime kom en voeg hieraan 2 deciliter melk en maak dit op smaak met peper en zout. Voeg nu 3 eetlepels bloem toe en een eetlepel olie en meng alles tot een glad beslag. Bak van het beslag dunne pannekoekjes. Vul nu ieder pannekoekje met de vulling en vouw dit in.

Verwarm in een ruime pan olie tot 180 graden. Klop twee eitjes los en doe in een ander kommetje de paneermeel. Wentel nu eerst een gevuld pannekoekje door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de risolles in de hete olie tot goudbruin.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker