De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

regenboog-laagjestaart

Breng de bloem en melk aan de kook in een steelpan tot het een dikke bal vormt. Gebruik een siliconen garde en blijf roeren.

150 min kooktijd
Regenboog-laagjestaart

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Botercrème
Breng de bloem en melk aan de kook in een steelpan tot het een dikke bal vormt. Gebruik een siliconen garde en blijf roeren. Snijd het vanillestokje open en haal met de punt van je mes het merg eruit. Zeef de klontjes eruit en voeg het vanillemerg en het extract toe. Laat het mengsel een half uur afkoelen in de koelkast.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en snijd in kleine blokjes. Klop de boter los met een garde en voeg lepel bij lepel de poedersuiker en het afgekoelde bloemmengsel toe. Blijf mixen tot er een gladde crème is ontstaan.

Gekleurde cakes
Vet de zijkanten van de springvormen in. Leg een vel bakpapier op de onderkant van de springvorm. Verwarm de oven voor op 170 °C.

Zeef de bloem, bakpoeder en soda. Mix de eieren met de olie, vanille en melk. Meng in een grote kom de boter, zout en suiker met elkaar tot een romig mengsel. Voeg vervolgens al kloppend het bloemmengsel en het eimengsel toe, tot er een beslag ontstaat. Verdeel dit beslag in 6 gelijke porties. Voeg aan elk beslag een verschillende kleur toe. Bak de cakes in twee keer circa 20 minuten in het midden van de oven. Zorg bij de tweede lading voor schone bakvormen en nieuw bakpapier.

Laat de cakes na het bakken helemaal afkoelen tot ze koud zijn. Bewaar ze in vershoudfolie.

Taart
Leg een cakelaag op een serveerschaal. Bouw de taart op door steeds een laagje jam en een laagje botercrème tussen twee lagen te smeren. Eindig met een cakelaag. Verstevig de taart met satéprikkers.

Smeer de hele taart in met een dun laagje botercrème en zet de taart in de koelkast om op te stijven. Roer na een kwartier de botercrème goed door en breng een ruime laag aan met een paletmes rondom te taart. Verwijder de prikkers en vul de gaatjes op met crème.

Tip: snijden van deze hoge taart gaat makkelijker als de taart echt koud is.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker