De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verjaardagstaart

Hieperdepiep hoera! Bij een verjaardag mag een verjaardagstaart natuurlijk niet ontbreken

45 min voorbereidingstijd
525 min kooktijd
Verjaardagstaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Hieperdepiep hoera! Bij een verjaardag mag een verjaardagstaart natuurlijk niet ontbreken. Deze prachtige van Rudolph is gluten- én lactosevrij en dus voor iedereen een feestje om te eten.

Bereidingswijze

Aardbeien-frambozenjam

Stap 1:
Pureer de aardbeien met een staafmixer en roer hier het chiazaad door.

Stap 2:
Prak de frambozen met een vork en voeg ze toe aan de aardbeienpuree. Laat de jam minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is beter.

Stap 3: Zet de blikken kokosroom in de koelkast om een nacht te laten opstijven.

Taart maken

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.

Stap 2:
Vet 2 taart- of springvormen in met kokosolie en leg bakpapier op de bodem.

Stap 3:
Klop met een mixer de eieren met honing en vanille in ca. 10 minuten zo luchtig mogelijk. Smelt de kokosolie. Voeg de kokosolie, kokosmeel en bakpoeder toe en spatel dit snel maar grondig door. Roer de frambozen door het beslag en verdeel het beslag over de twee taartvormen.

Stap 4:
Bak de kokoscakes circa 45 minuten in de oven en laat daarna in de vormen afkoelen voordat je ze eruit haalt.

Toppings maken

Stap 1:
Haal de kokosroom uit de koelkast. Schep het gestolde vette gedeelte van de kokosroom en klop dit in de mixer met honing en vanille luchtig en stijf. Om een mooi luchtig resultaat te krijgen is het belangrijk dat de ingrediënten goed koud zijn. Zet eventueel de kom in de koelkast voordat je gaat mixen.

Stap 2:
Besmeer één cake royaal met de aardbeien-frambozenjam. Leg de tweede cake hierboven op. Besmeer de bovenkant en zijkanten van deze tweede laag cake dun met jam. Verdeel hierna de luchtige kokosroom over deze laag. Garneer met extra frambozen.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker