Aardbeien-frambozenjam
Stap 1:
Pureer de aardbeien met een staafmixer en roer hier het chiazaad door.
Stap 2:
Prak de frambozen met een vork en voeg ze toe aan de aardbeienpuree. Laat de jam minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is beter.
Stap 3: Zet de blikken kokosroom in de koelkast om een nacht te laten opstijven.
Taart maken
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.
Stap 2:
Vet 2 taart- of springvormen in met kokosolie en leg bakpapier op de bodem.
Stap 3:
Klop met een mixer de eieren met honing en vanille in ca. 10 minuten zo luchtig mogelijk. Smelt de kokosolie. Voeg de kokosolie, kokosmeel en bakpoeder toe en spatel dit snel maar grondig door. Roer de frambozen door het beslag en verdeel het beslag over de twee taartvormen.
Stap 4:
Bak de kokoscakes circa 45 minuten in de oven en laat daarna in de vormen afkoelen voordat je ze eruit haalt.
Toppings maken
Stap 1:
Haal de kokosroom uit de koelkast. Schep het gestolde vette gedeelte van de kokosroom en klop dit in de mixer met honing en vanille luchtig en stijf. Om een mooi luchtig resultaat te krijgen is het belangrijk dat de ingrediënten goed koud zijn. Zet eventueel de kom in de koelkast voordat je gaat mixen.
Stap 2:
Besmeer één cake royaal met de aardbeien-frambozenjam. Leg de tweede cake hierboven op. Besmeer de bovenkant en zijkanten van deze tweede laag cake dun met jam. Verdeel hierna de luchtige kokosroom over deze laag. Garneer met extra frambozen.
Meld je aan en praat mee