Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng de boter en bloem tot een kruimige deeg. Voeg wat koud water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg circa 30 minuten rusten. Rol het deeg uit tot een halve cm dik en bekleed de bakvorm met het deeg. Leg over het deeg wat bakpapier en verdeel de bakbonen erover. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven.
Zet de temperatuur van de oven op 160 ºC. Pel en snipper de uien. Snijd de bacon in stukjes. Verwarm een pan en bak de bacon en uien in circa 5 minuten. Meng de eieren, melk en room en breng eventueel op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en voeg toe.
Verwijder het bakpapier en de bakbonen van de gebakken bodem. Vul de vorm met bacon, ui, kaas en cherrytomaten en bedek met het roommengsel. Bak de quiche in de oven in circa 30 minuten gaar.
Bekijk alle tips van Andy McDonald.
60 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties