De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

preitaart met kabeljauwfilet en frisée

Het recept voor preitaart is ontzettend simpel. Men neemt: prei, citroen, ricotta, tijm en wat mosterd. Dit gaat heerlijke bij een frisée salade en witvis.

30 min voorbereidingstijd
Preitaart met pangasiusfilet en frisée

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Het recept voor preitaart is ontzettend simpel. Men neemt: prei, citroen, ricotta, tijm en wat mosterd. Dit gaat heerlijke bij een frisée salade en witvis. Kind kan de was doen. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestuif het werkblad met bloem en rol het bladerdeeg uit in een grote plak. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg bakpapier op het deeg en daarop een tweede ovenplaat. Bak de plaat in circa 15 minuten lichtbruin.
  3. Snijd het groen van de prei eraf. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte doormidden en daarna overlangs doormidden. Check op zand en was eventueel.
  4. Verhit 1 el boter in de pan en bak de prei met de opengesneden kant naar beneden ca. 2 minuten aan. Schil 2 stroken van de citroen en doe samen met de tijm bij de prei. Voeg een scheut water toe, doe het deksel op de pan en laat circa 10 minuten stoven.
  5. Haal de prei uit de pan, verwijder de citroenschil en tijm en laat eventueel iets uitlekken.
  6. Doe de ricotta in een kom en rasp de rest van de citroenschil erboven. Smeer 1 el mosterd in een dunne laag uit over de taartbodem. Breng op smaak met peper en zout en smeer over de bodem van de taart. Rangschik de prei in de taartvorm.
  7. Verdeel de rest van de boter over de taart en bestrooi met suiker, peper en zout. Bak in circa 20 minuten goudbruin.
  8. Breng de vis op smaak met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak hierin de vis circa 4 minuten aan dezelfde kant. Voeg boter toe en draai de vis om, bak nog 1 minuut aan de andere kant.
  9. Maak ondertussen de vinaigrette: Doe het sap van ½ citroen, 1 tl mosterd en peper en zout in een grote kom. Giet langzaam de rest van de olijfolie erop terwijl je met een garde tikt en de vinaigrette bindt. Leg de frisée in de kom op de vinaigrette.
  10. Snijd de taart in vierkante stukken en verdeel over de borden. Hussel de sla en verdeel over de borden. Leg op elk bord een stuk vis.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker