1. Snijd de gember in plakjes. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking met de plakjes gember en een snufje zout.
2. Verhit een laag olie in een hapjespan. Snijd de tempé in dunne plakken en bak aan beide kanten bruin. Haal de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3. Snijd 1 rode peper en 2 tenen knoflook grof. Schil en snipper de gember. Fruit dit in dezelfde hapjespan (waar de olie nog in zit). Voeg daarna 4 el suiker toe, laat even staan tot de suiker smelt en blus af met de sojasaus en ketjap. Voeg een scheut water toe, breng aan de kook en laat inkoken.
4. Snijd ondertussen de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een lepel, snijd in schuine dunne plakjes. Snipper een halve peper en meng met de komkommer, azijn en 1 eetlepel suiker.
5. Voeg de tempé bij de marinade in de pan en glaceer aan beide kanten.
6. Pel 1 teen knoflook en snijd in plakjes, snijd een halve rode peper in dunne ringetjes. Verhit olie in een wok op hoog vuur en bak daarin de chilipeper, knoflook en peultjes kort kort.
7. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de tempé, peultjes en komkommer.
8. Verwarm de pan waar de sticky saus van de tempé in zit en doe er een scheutje water bij. Giet een klein beetje van de saus over de tempé.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
1 reactie