Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook. Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Wrijf de sjalotten, pepers, knoflook, garnalen, trassi en 1 eetlepel kokosmelk tot een pasta. Breng water en helft van de kokosmelk met de garnalenpasta aan de kook. Voeg de pompoen toe en laat gaar koken. Mix tot een gladde soep met de staafmixer en voeg de overige kokosmelk toe. Hak voor de wontons de garnalen fijn. Snijd de lente-ui in dunne ringen en voeg toe. Schil de gember en rasp een mespuntje bij de garnalen. Breng op smaak met zout en peper. Vul het middelste gedeelte van de wontonvellen. Klop het ei los en bestrijk de zijkanten van de wontonvellen. Vouw de vellen dicht in frituur in olie van 180 ºC tot ze goudbruin zijn. Laat de wontons uitlekken en serveer bij de soep.
Thema: herfst
0 reacties