De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pita paddenstoel ‘shoarma’

Deze pita shoarma met koningsboleten is een kruidige, vegetarische variant op de klassieker. De frisse yoghurtsaus en sumak-uien maken het helemaal af!

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paddenstoelen pita

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Vervang de koningsboleten eens door oesterzwammen voor een iets andere structuur. Of voeg wat gegrilde aubergine toe voor extra diepte in smaak!"

Bereidingswijze

Pita paddenstoel ‘shoarma’

  1. Scheur de koningsboleten in ‘shoarma’ repen. Meng deze in een kom met de shoarmakruiden en 2 eetlepels olijfolie.

  2. Bak de shoarma in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en gaar zijn.

  3. Maak een sausje door yoghurt, tahin en het sap van ½ citroen te mengen. Verdun eventueel met een paar eetlepels water en breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de rode ui in dunne ringen en meng met de sumak, het citroensap en breng op smaak met zout.

  5. Doe de pita's in een broodrooster. Snijd ondertussen de sla en dille fijn en snijd de rode paprika's en groene pepers in repen.

  6. Snijd het kapje van de pita's open.

  7. Vul de pita's met de yoghurtsaus, sla, rode paprika, groene pepers, koningsboleten, rode ui, dille en nog meer saus.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.