Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en snijd de knoflook in tweeën. Ris de rozemarijn. Snijd de aardappelen met schil in gelijke grove stukken. Meng de aardappels in een ovenschaal met olie, knoflook, zout en rozemarijn. Bak de aardappels circa 30-40 minuten in de oven.
Pel en halveer de knoflook. Snijd de citroen in plakken. Vul de piepkuikens met zout, peper, knoflook, tijm, rozemarijn en plakjes citroen. Verwarm de boter in een koekenpan en braad de piepkuikens in circa 5-10 minuten om en om goudbruin. Zet de piepkuikens, bij de aardappels, circa 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Snijd de snijbonen chinoise (in ruitjes) en blancheer de snijbonen in water met zout. Giet de snijbonen af en laat ze uitwasemen. Verhit boter en scheutje olie in een pan, stoof de snijbonen circa 2 minuten en breng op smaak met peper. Pluk en hak de peterselie fijn en roer de peterselie door de snijbonen.
50 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties