De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pho - vietnamese noedelsoep met rundvlees

Pel en halveer de uien. Breng de runderbouillon aan de kook, voeg de helft van de uien en het stoofvlees toe en laat circa 2 uur koken op laag vuur.

30 MIN
Pho - Vietnamese noedelsoep met rundvlees

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Pel en halveer de uien. Breng de runderbouillon aan de kook, voeg de helft van de uien en het stoofvlees toe en laat circa 2 uur koken op laag vuur. Schep het schuim en vet met een soeplouche weg. Snijd de gember in dikke plakken. Blaker de ui, gember, steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen om meer smaak vrij te krijgen. Voeg eventueel een scheutje olie toe om het blakeren sneller te laten gaan. Dit kan in een antiaanbakpan of in een droge grillpan. Schraap het teveel aan zwart van de ui en en de gember. Stop de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een theezakje. Voeg het theezakje samen met de geblakerde ingrediënten toe aan de bouillon en kook dit 2 uur. Schep het vlees uit de bouillon. Breng de bouillon op smaak met de suiker en vissaus. Laat de pho ondertussen enkele uren koken op laag vuur. Hoe langer het trekt hoe meer karakter de pho krijgt. Snijd het gekookte vlees en de kogelbiefstuk in repen.

Garnering
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Blancheer de taugé circa 10 seconden en spoel koud. Snijd de limoen in stukken. Pluk en snijd de basilicum. Verdeel de uienringen, taugé, basilicum en de limoen over een bord. Schenk de hoisinsaus en chilisaus in kleine bakjes en zet ze op het bord erbij. Snijd de bosuitjes in ringen.

Serveren
Verdeel de noedels over de soepkommen, daarop het rauwe en gekookte vlees met de bosuitjes. Schenk de pho erover. Serveer met het garnituur, zodat iedereen de pho naar eigen smaak kan maken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker