Philly cheese steak sandwich

6
Makkelijk

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Steak

Verwarm een Big Green Egg voor op 200°C. Leg het sukadevlees op een snijplank en breng de buitenkant op smaak met zout en een beetje peper. Smeer daarna het vlees in met de mosterd. Laat dit intrekken voor ongeveer 10 minuten. Grill nu het vlees om en om tot deze is dichtgeschroeid. Snij nu dunne plakjes van het sukadevlees en bak deze kort in een hete pan.

Uiencompote

Haal de schil van de uien, snij ze doormidden en in dunne reepjes. Verwarm in een steelpan een scheut olijfolie en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg nu een schep basterdsuiker toe laat deze wegsmelten. Breng nu op smaak met azijn, peper en zout.

Serveren

Verwarm een oven voor op 180°C. Snij van het desembrood twee dikke plakken. Plaats hierop de steak, gevolgd door de groene paprika (in stukjes gesneden) en twee plakken cheddarkaas. Smelt de kaas nog kort in de oven in circa vier minuten.

Ingredienten

6
Personen

Steak

  • 500 g sukadevlees
  • peper
  • zout
  • fijne mosterd

Uiencompote

  • 5 rode uien
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 schepje basterdsuiker
  • 1 scheutje azijn
  • zout en peper

  • 12 sneetjes zuurdesembrood
  • 6 plakken cheddar
  • 1 groene paprika
Geef je waardering
6