De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

soto ayam met krokante kip en kwarteleitjes

Met deze heerlijke soto ayam met krokante kip en kwarteleitjes wanen we ons heel even in het prachtige Indonesië.

Soto ayam met krokante kip en kwarteleitjes

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Desiree in aflevering 7 van The Chefs' Line Nederland. 

Bouillon

Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers, zout en peper in een ruime pan. Breng tegen de kook aan en laat trekken.

Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma. Fruit het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.

Garnituur soep

Snij en kook de haricots verts. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar. Kook de kwarteleieren. Snij de lente-uien in ringetjes. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en bak de kip in een scheutje olie. Voeg eventueel een kippenbouillonblokje toe aan de bouillon.

Serveren

Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker