Soto ayam met krokante kip en kwarteleitjes

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd

Dit gerecht maakte Desiree in aflevering 7 van The Chefs' Line Nederland. 

Bouillon

Schil en snij de gember in stukken. Doe de kip met 2 liter water, de djeroek poeroet, gember, gekneusde sereh, rode pepers, zout en peper in een ruime pan. Breng tegen de kook aan en laat trekken.

Pel de ui en knoflook. Snij de ui en kurkuma in stukken. Maal in een blender of vijzel de ui, knoflook en kurkuma. Fruit het mengsel een paar minuten in een scheutje olie. Voeg toe aan de bouillon. Laat ruim een half uur zachtjes koken tot de kip gaar is.

Garnituur soep

Snij en kook de haricots verts. Schil en snij de aardappels in stukken. Kook ze gaar. Kook de kwarteleieren. Snij de lente-uien in ringetjes. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snij het vlees in kleine stukjes en bak de kip in een scheutje olie. Voeg eventueel een kippenbouillonblokje toe aan de bouillon.

Serveren

Doe de gekookte aardappels, blokjes lontong, taugé, eitjes, lente-ui en haricots verts in kommen. Giet er bouillon met stukjes kip overheen. Strooi er naar smaak gebakken uitjes, seroendeng, ketjap, sambal en kroepoek over.

Ingredienten

4
Personen

Bouillon

  • 1 gemberwortel
  • 1 hele scharrelkip (in stukken)
  • 4 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 2 stengels sereh
  • 3 rode pepers
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el kurkuma
  • zonnebloemolie

Garnituur

  • 300 g haricot verts
  • 2 aardappels
  • 3 kwarteleitjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1,5 kippenbouillonblokjes
  • 250 g lontong (gekookt en afgekoeld)
  • 200 g taugé
  • 10 g gebakken uitjes
  • 10 g seroendeng
  • 1 scheutje ketjap
  • sambal naar smaak
  • 30 g kroepoek
Geef je waardering
12