Pesto Trapanesi met auberginesalade

1
Makkelijk
Pesto Trapanesi met auberginesalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gefrituurde auberginesalade met rozijnen
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi ze met zout. Laat de aubergines circa 15 minuten staan en dep ze droog met keukenpapier. Verhit olie tot 180 °C. Frituur de aubergines goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de rozijnen fijn. Verdeel de aubergines over borden, besprenkel met azijn en bestrooi met rozijnen, chiliflakes en pijnboompitten.

Pesto Trapanesi
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Verdeel het brood in stukjes. Verhit olie in een pan en bak het brood krokant. Breng op smaak met zout. Breng een pan met water aan de kook. Snijd met een scherp mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaten en dompel ze circa 10 seconden in kokend water. Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de basilicum en hak de pistachenootjes. Vijzel de knoflook, basilicum en pistachenootjes. Voeg de tomaten en olie toe en vijzel nog circa 5 minuten. Roer de pesto door de pasta en bestrooi met het krokante broodkruim.

Ingredienten

4
Personen

Gefrituurde auberginesalade met rozijnen

  • 50 g pijnboompitjes
  • 3 aubergines
  • zout
  • 75 g gele rozijnen
  • 2 el witte wijnazijn
  • chiliflakes

Pesto Trapanesi

  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.5 bosje verse basilicum
  • 125 g gepelde pistachenootjes
  • 3 pomodori tomaten
  • 125 ml fruitige olijfolie
  • 300 g spaghetti
  • 4 sneetjes oud bruin brood

Extra nodig

  • vijzel
  • olie om te frituren
  • keukenpapier
Pesto Trapanesi met auberginesalade
Geef je waardering
1