Pastasalade met zomertomaten en pistachepesto

23
Makkelijk
Pastasalade met zomertomaten en pistachepesto

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de rigatoni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat een beetje pastawater achter in de pan.
  • Rasp de courgette boven een theedoek. Knijp met behulp van de theedoek het vocht uit de courgette.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette circa 8 minuten op hoog vuur.
  • Pel de knoflook en snijd de knoflook fijn. Voeg de helft toe aan de courgette. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de courgette.
  • Pluk de basilicum.
  • Snijd twee derde van de kaas in blokjes.
  • Pureer voor de pesto de basilicum, pistachenoten, kaas, resterende knoflook en een flinke scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de trostomaten en pomodoritomaten in achten.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Meng de pesto en de tomaten door de rigatoni.
  • Schaaf met behulp van een dunschiller linten van de resterende kaas.

Serveren

  • Verdeel de pastasalade over borden. Schep de courgette eroverheen. Garneer met de kaaslinten.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade met zomertomaten en pistachepesto

  • 2 courgettes
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bosjes basilicum
  • 300 g oude kaas
  • 80 g ongezouten pistachenoten
  • olijfolie
  • 400 g rigatoni
  • 3 trostomaten
  • 3 pomodoritomaten
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g gele cherrytomaten

Extra nodig

  • rasp
  • dunschiller
  • staafmixer met staafmixerbakje
Pastasalade met zomertomaten en pistachepesto
Geef je waardering
23