De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met pancetta en olijventapenade

20 min kooktijd
Pasta met pancetta en olijventapenade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pasta

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pancetta

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Verdeel de pancetta over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pancetta in de oven in circa 9 minuten krokant. Laat circa 5 minuten afkoelen en hak de pancetta grof.

Olijventapenade

  • Pluk de basilicum.
  • Halveer de citroen.
  • Pel en halveer de knoflook.
  • Pureer in het staafmixerbakje de helft van de basilicum, sap van de citroen, knoflook, een beetje zout, olijven en een scheut olijfolie extra vierge tot een grove tapenade. 

Pasta met pancetta en olijventapenade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in circa 4 minuten beetgaar.
  • Verwarm een pannetje en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een kom de pasta, pancetta, olijventapenade, broccoli, pijnboompitten, de zongedroogde tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas.

Serveren

  • Verdeel de pasta met pancetta en olijventapenade over borden en strooi de resterende basilicum en Parmezaanse kaas eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker