Wel de rozijnen en pijnboompitten in een beetje warm water. Pel en snipper de ui en fruit in een beetje olijfolie aan. Fruit de ansjovis mee. Maak de sardientjes schoon en snijd de filets doormidden. Voeg samen met de gewelde rozijnen en pijnboompitten toe. Snijd de venkelscheuten in stukken en kook in een pan met ruim water met wat zout. Voeg de venkelscheuten toe aan de uien-massa. Maal er wat versgemalen peper overheen en voeg de saffraan toe. Kook de bucatini in het venkelwater gaar. Serveer de pasta met de sardientjes massa.
Maak voor de venkelsalade de venkel schoon en haal de kern eruit. Snijd in flinterdunne reepjes. Voeg de grof gehakte walnoten toe. Snijd de sinaasappel doormidden en pers een helft uit boven de venkel. Besprenkel de venkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
In plaats van venkelscheuten kun je ook venkel of venkelzaad gebruiken.
Meld je aan en praat mee