De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)

Verhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe.

30 min kooktijd
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tritato
Verhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Roer goed door. Zet het vuur uit.

Zucchine al limone

Schaaf de courgette in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en hak de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de andere helft van de ui en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de courgette toe en rasp de citroen erboven. Hak de peterselie en de bladselderij fijn en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Giet de pappardella af en voeg de courgette en het gehakt toe aan de pasta. Verwarm nog even kort.

Serveren

Verdeel de pasta over borden en garneer met fijngesneden bladpeterselie.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker