De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)

Verhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen)

Bereidingswijze

Tritato
Verhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Roer goed door. Zet het vuur uit.

Zucchine al limone

Schaaf de courgette in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en hak de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de andere helft van de ui en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de courgette toe en rasp de citroen erboven. Hak de peterselie en de bladselderij fijn en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Giet de pappardella af en voeg de courgette en het gehakt toe aan de pasta. Verwarm nog even kort.

Serveren

Verdeel de pasta over borden en garneer met fijngesneden bladpeterselie.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.