Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestrooi de onglet met zout en peper. Verhit de pan en smelt er een flinke klont boter in. Leg het vlees in het bruisende deel van de boter en laat voor ca 2 minuten liggen tot het goed bruin is. Draai het vlees om en zet het vuur iets zachter. Laat voor 2 minuten bakken. Leg de onglet in een ovenschaal en garneer af met blauwe kaas. Gaar het vlees voor 5 tot 7 minuten in de oven.
Gebruik voor de saus de jus van de onglet. Doe er een klontje boter bij en voeg de gesneden sjalotjes toe. Voeg 2 blaadjes laurier en lavendel toe en blus je het af met wat rode wijn. Laat de rode wijn inkoken. Schenk vervolgens de bouilon erbij. Laat dit inkoken tot een stroperige saus.
Serveren:
Snijd de onglet en serveer op een plank samen met de jus, knoflookaardappeltjes en kaas.
0 reacties