De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

onglet met rode-wijnjus en blauwe kaas

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrooi de onglet met zout en peper. Verhit de pan en smelt er een flinke klont boter in.

60 min kooktijd
Onglet met rode wijn jus en blauwe kaas

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bestrooi de onglet met zout en peper. Verhit de pan en smelt er een flinke klont boter in. Leg het vlees in het bruisende deel van de boter en laat voor ca 2 minuten liggen tot het goed bruin is. Draai het vlees om en zet het vuur iets zachter. Laat voor 2 minuten bakken. Leg de onglet in een ovenschaal en garneer af met blauwe kaas. Gaar het vlees voor 5 tot 7 minuten in de oven.

Gebruik voor de saus de jus van de onglet. Doe er een klontje boter bij en voeg de gesneden sjalotjes toe. Voeg 2 blaadjes laurier en lavendel toe en blus je het af met wat rode wijn. Laat de rode wijn inkoken. Schenk vervolgens de bouilon erbij. Laat dit inkoken tot een stroperige saus.

Serveren:
Snijd de onglet en serveer op een plank samen met de jus, knoflookaardappeltjes en kaas.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker