De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sacher-koekjes

De sachertaart is misschien wel de meest bekende taart uit Oostenrijk. Rudolph liet zich inspireren en bakte deze heerlijke en simpele koekjes. Dit wil je maken!

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
sacher koekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De sachertaart is misschien wel de meest bekende taart uit Oostenrijk. Rudolph liet zich inspireren en bakte deze heerlijke en simpele koekjes. Dit wil je maken!

Bereidingswijze

Deeg 
 Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ingrediënten tot een egaal deeg. Als je het deeg met de hand mengt, laat het dan een half uur rusten in de koelkast.  
 
Stap 2: 
Bestuif het aanrecht met bloem. Rol de helft van het deeg dun uit. Steek hier rondjes uit met een uitsteker van circa 5 cm. Leg de rondjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal dit met de rest van het deeg. Als het deeg te zacht wordt om uit te steken, laat het dan even rusten in de koelkast. Bak de koekjes in 10-12 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen.   

Samenstellen 
Smeer op de helft van de koekjes wat van de jam en druk de andere helft van de koekjes erbovenop.  
 
Decoratie  
Smelt en tempereer de chocolade. Meng de olie erdoor. Zet het taartrooster op een vel bakpapier. Giet de chocolade voorzichtig over de gevulde koekjes. Laat de koekjes drogen op kamertemperatuur of in de koelkast en serveer.  
 
Tip van Rudolph: 
Tik eventueel met het rooster op het bakpapier zodat de koekjes mooi egaal bedekt zijn met de chocolade. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker