Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

12
Personen

  • 125 g roomboter
  • 135 g bloem
  • 75 g fijne kristalsuiker
  • zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kardemom
  • 1 ei(dooier)

Topping

  • 200 g frambozen
  • 200 g geleisuiker
  • 1/4 citroen
  • 1 ei(wit)
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 80 g geraspte kokos
  • 5 g gevriesdroogde frambozen
  • paar takjes munt

Extra nodig

  • bakpapier
  • springvorm van 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 10 minuten

1. Verwarm de oven voor op 175˚C.

2. Doe de boter, suiker, zout, bakpoeder, kardemom en bloem in de kom van de keukenmachine. Splits het ei en voeg de eidooier toe. Bewaar het eiwit. Draai tot een deeg.

3. Druk het deeg met je handen of een lepel in de met bakpapier beklede vorm, gebruik eventueel wat bloem om plakken te voorkomen. Bak circa 10 tot 15 minuten, tot de koek lichtbruin is.

4. Ga ondertussen aan de gang met de topping: Doe de frambozen met de geleisuiker in een pan. Pers er een scheutje citroensap boven uit. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Schenk in een kom of pot en laat afkoelen.

5. Haal de koek uit de oven en laat afkoelen.

6. Klop het eiwit los in een kom en meng de suiker en kokos erdoorheen.

7. Verdeel de afgekoelde jam over het deeg, gevolgd door het kokosmengel. Zet terug in de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin. Laat circa 5 minuten afkoelen.

8. Verbrokkel de gevriesdroogde frambozen, scheur de muntblaadjes iets en strooi over de koek.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    Geef je waardering

    119
    Frambozenkokoskoek
    Frambozenkokoskoek