De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mezze-plank

Zin in een bijzondere borrelplank? Probeer deze mezze-plank eens. Rudolph deelt zijn heerlijke recepten.

155 min kooktijd
Altijd Feest! Mezze-plank

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een bijzondere borrelplank? Probeer deze mezze-plank eens. Rudolph deelt zijn heerlijke recepten.

Bereidingswijze

Muhammara:

Stap 1: 
Snijd de geroosterde paprika’s en de knoflook in stukken. Hak de walnoten en de peterselie grof. 
 
Stap 2: 
Pureer de geroosterde paprika’s, knoflook, walnoten, peterselie, granaatappelsiroop, tomatenpuree, havermout, komijnpoeder, chilivlokken en het gemberpoeder in de foodprocessor tot een grove spread. Breng op smaak met het sap en de rasp van de citroen. Doe de muhammara in een schaaltje en besprenkel met een beetje olijfolie. Serveer met de little gem. 

Jazzar:

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Stap 2: 
Snijd de wortel en de pompoen in stukken. Leg de groenten en de pijnboompitten in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de havermout, koriander-, komijn-, en gemberpoeder en peper en zout. Hussel goed door elkaar en rooster de groenten circa 20-25 minuten in de oven. 

Stap 3: 
Laat de groenten afkoelen en pureer samen met de crème fraîche in de foodprocessor tot een gladde dip. Als je de dip te dik vindt, kun je een scheutje water toevoegen. 

Tip van Rudolph: 
Deze dip is het lekkerst als de smaken voor een nacht hebben kunnen intrekken.  

Kikkererwten-blini's met groene-kruidenhummus:


Groene-kruidenhummus 
Pureer de knoflook, kikkererwten, tahin, sap van de citroen, komijnpoeder en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge hummus en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kruiden fijn en meng door de hummus.  
 
Kikkererwten-blini’s 

Stap 1: 
Snijd de olijven in ringen. Meng voor het beslag het kikkererwtenmeel, ras el hanout, bakpoeder, snufje zout en het water. Spatel de olijven erdoor. 

Stap 2: 
Verwarm de poffertjespan, vet deze in met een beetje olie en bak mooie ronde blini’s van het beslag. Je kunt de blini’s ook in een koekenpan met een beetje olie bakken. 
 
Stap 3: 
Bestrijk de blini’s met de groene-kruidenhummus. Verbrokkel de feta erboven. Bestrooi met chiliflakes.  

Batata Harra:

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 220°C.  

Stap 2: 
Halveer de krieltjes en voeg toe aan een ovenschaal. 

Stap 3: 
Snijd de knoflook grof en de peterselie fijn (houd een paar takjes achter voor de garnering). Meng de knoflook, peterselie, olijfolie, rasp van de citroen en de harissa door de aardappeltjes. 

Stap 4: 
Rooster de aardappeltjes circa 30- 40 minuten in de oven. Garneer de batata harra met de overige peterselie en rasp er nog wat schil van de citroen overheen.  

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker