De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

no-bake-cheesecake met passievrucht

Geniet van deze heerlijke glutenvrije cheesecake. Gemakkelijk en fris. 

50 min voorbereidingstijd
NO BAKE CHEESECAKE.jpg

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Geniet van deze heerlijke glutenvrije cheesecake. Gemakkelijk en fris. 

Bereidingswijze

Deeg
1) Doe de 3 eetlepels water in een kommetje en voeg de eetlepel lijnzaad eraan toe. Roer even door en zet opzij voor minimaal 10 minuten. Het lijnzaad geleert dan een beetje en fungeert zometeen als bindmiddel.

2) Verwarm de oven voor op 180˚C.

3) In een andere kom doe je het amandelmeel samen met het glutenvrije meel, zout en de suiker. Meng dit even goed door met een lepel. Voeg nu het lijnzaad ’ei’ erbij en kneed het geheel tot je een bol krijgt.

4) Mocht het deeg te droog zijn dan kun je nu nog een beetje extra water toevoegen. Bij te nat voeg je extra glutenvrij meel toe.

5) Rol het deeg uit met een deegroller en leg het voorzichtig in een taartvorm van 14 cm diameter. Met een vork prik je gaatjes in het deeg.

6) Bak de bodem nu blind voor een minuut of 20. Haal de bodem als deze goudbruin is uit de oven en laat nu volledig afkoelen.

Cheesecakevulling
1) Je gaat nu de vulling maken. Je bereidt eerst een ring voor met een stuk acetaat. Dit is speciaal plastic dat je in gespecialiseerde bakwinkels of online kunt kopen. Zet dit om de bodem heen zodat je hier zometeen de vulling in kunt doen. Het kan ook zonder maar de cheesecake wordt strakker met een stuk acetaat eromheen. Vul een bakje met koud water en week hier de gelatineblaadjes in.

2) Doe nu de slagroom samen met de basterdsuiker in een mengkom en klop dit tot de slagroom lobbig is. Voeg nu de roomkaas en de vanille aan de slagroom toe en klop tot je een mooi glad en stevig mengsel hebt.

3) Zet een klein steelpannetje op het vuur met heel laag pitje. Kniip de gelatine uit en doe dit met aanhangend water in het pannetje. Laat het smelten en haal dan meteen van het vuur. Mix er een klein beetje van de roomkaas door om makkelijker te mengen. Doe je gelatinemengsel bij je roomkaas in de mixer en spatel dit er goed doorheen. Doe het nu over in de klaarstaande vorm en zorg dat je netjes binnen de randen van de acetaat blijft. Strijk de bovenkant mooi glad af en zet de cheesecake voor minimaal 4 uur in de koeling om goed op te stijven.

Passievruchtgelei
1) Het maken van de passievruchtengelei begin je pas als de cheesecake al flink koud is geworden in de koelkast.

2) Doe alle gelatineblaadjes weer in koud water en laat dit minimaal 5 minuten weken.

3) Haal de zaadjes, vruchtvlees en sap uit de passievruchten en doe dit over in een steelpan. Voeg 225 ml water en de suiker eraan toe en verwarm het al roerend tot alle suiker goed is opgelost. Haal de pan van het vuur en zorg dat het niet te heet is als je de gelatineblaadjes uitknijpt en oplost in de warme vloeistof. Zet de passievruchtengelei even in de koeling om een beetje dikker te worden en af te koelen. Als je het straks op de cheesecake doet moet het niet meer heel heet zijn.

4) Strijk de gelei over de cheesecake en zorg dat het mooi glad is. Laat dit nu volledig afkoelen in de koelkast.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker