Geniet van deze heerlijke glutenvrije cheesecake. Gemakkelijk en fris. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

6
Personen

Glutenvrij deeg

  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 3 el koud water
  • 150 g fijn amandelmeel
  • 116 g glutenvrij bakmeel
  • 1 el suiker
  • 60 g koud water of plantaardige melk
  • snufje zout
  • witte chocolade

Cheesecakevulling

  • 6 blaadjes gelatine
  • 375 gr slagroom
  • 120 gr witte basterdsuiker
  • 350 gr roomkaas
  • 1 tl vanille-extract

Passievruchtgelei

  • 4 blaadjes gelatine
  • 225 ml bronwater
  • 4 stuks passievrucht
  • 60 gr suiker

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Glutenvrij deeg 
Meng het gemalen lijnzaad met het water en laat dit 10 minuten staan. Doe in een aparte kom amandelmeel, glutenvrij meel, zout en suiker. Voeg dit toe aan het lijnzaadmengsel en kneed tot het een mooie bol wordt. Stort het deeg uit op het aanrecht en rol uit met een deegroller. Leg het in de taartvormpjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak de bodem goudbruin voor 20 minuten op 180 °C hetelucht. Laat de bodem 30 minuten afkoelen. 

Cheesecakevulling 

Stap 1: 
Bekleed de zijkanten van de taartring met bakpapier of plastic. Rol de glutenvrije bodem uit en doe in de vorm. 

Stap 2: 
Week de gelatine in koud water. 

Stap 3: 
Doe de slagroom met de basterdsuiker in een kom en klop deze met een mixer lobbig.  
Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe. Klop het mengsel door tot het een mooi stevig en romig geheel is.  
 
Stap 4: 
Verwarm rustig de gelatine in een steelpan en voeg hier wat roomkaasmengsel aan toe. 
Doe het roomkaasmengsel in de machine en meng goed door. Giet het mengsel in de vorm.  Zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. 

Passievruchtgelei 
Stap 1: 

Week de gelatineblaadjes in koud water.  

Stap 2: 
Lepel de zaadjes uit de passievruchten. Verwarm de zaadjes, het suiker en water tot de suiker is opgelost.  Haal de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes op het mengsel.  
Zet het nu in de koelkast om het een beetje op te stijven. Roer af en toe zodat het niet te stijf wordt. 

Stap 3: 
Giet de gelei over de cheesecake. Strijk glad en laat volledig afkoelen. 

Geef je waardering

36
NO BAKE CHEESECAKE.jpg
NO BAKE CHEESECAKE 1.jpg