Rasp de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Pureer in een keukenmachine de zalmsnippers met de slagroom, limoenrasp en limoensap en breng op smaak met zout en peper. Bedek de zalmmousse met plasticfolie en zet de zalmmousse in de koelkast. Was de komkommer en schaaf, met een zesteur, lange slierten van de komkommer. Bewaar de komkommerslierten in ijswater. Snijd de rest van de komkommer in dunne plakjes. Breng een pan met water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en kruis de onderkant van de tomaten in. Leg de tomaten in de pan met kokend water tot het velletje loskomt. Schep de tomaten uit de pan in het ijswater. Verwijder het vel en snijd de tomaat in dunne plakjes. Meng de olie met de balsamicoazijn en een snufje zout. Verhit een grillpan. Gril het brood circa 3 minuten aan beide kanten en serveer apart met het balsamico-olijfolie mengsel.
Leg op een bord de plakjes tomaat en komkommer om en om dakpansgewijs in een cirkel. Leg in het midden van de cirkel de stekervorm en schep hier de zalmmousse in. Leg hierop een roosje van gerookte zalm. Verwijder de stekervorm.
Garneer het gerecht met dille, de schijfjes limoen, komkommerslierten en zalmeitjes.
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
1 reactie