Millefoglie met vanillecrème, karamel, pistache & frambozen

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Daniëlle in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

Rol bladerdeeg dun uit en prik in met een vork. Hak pistachenootjes, houd een paar hele nootjes apart voor garnering. Verdeel de nootjes en suiker over deeg. Duw de nootjes met deegroller in het deeg. Bak goudbruin in de oven op 200°C en breek daarna in stukken.

Laat de melk met opengesneden vanillestokje op laag vuur trekken met snuf zout erbij. Haal vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en doe bij de melk. Splits eieren en klop de dooiers los. Voeg suiker en meel toe en roer glad. Voeg een scheutje melk toe aan eimengsel, roer en voeg in delen al roerend de melk erbij. Breng op laag vuur aan de kook. Stort op plaat als het voldoende dikte heeft en dek af met plasticfolie, zet koud weg. Klop de slagroom en meng met het koude vanillemengsel. Maak een bord op met het bladerdeeg en de vanilleroom en garneer met de achtergehouden pistachenootjes en poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Voor de millefoglie

  • 1 grote rol vers bladerdeeg
  • 100 g pistachenootjes (gepeld)
  • 150 g fijne kristalsuiker

Voor de vanilleroom

  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 70 g fijne kristalsuiker
  • 30 g bloem
  • 500 ml slagroom

Ter garnering

  • 1 el poedersuiker
Geef je waardering
3