De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

millefeuille met witte chocolademousse

30 MIN
Millefeuille met witte chocolademousse

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Witte chocolademousse
Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat iets afkoelen. Ontvet een kom met citroensap. Splits de eieren en klop het eiwit met de helft van de suiker in de keukenmachine stijf. Klop de slagroom lobbig met de andere helft van de suiker. Spatel het eiwit door de room en roer de chocolade er voorzichtig door. Laat circa 6 uur opstijven in de koelkast.

Millefeuille
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Steek met de steker 8 cirkels uit het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier en prik in met een vork. Leg er vervolgens een vel bakpapier op en nog een ovenplaat, zodat ze mooi plat blijven tijdens het bakken. Bak het bladerdeeg in circa 10 minuten in de voorverwarmde oven.


Haal het bladerdeeg uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 220 ºC. Bestrooi het bladerdeeg met de helft van het poedersuiker en bak in circa 5 minuten goudbruin en knapperig. Haal het bladerdeeg uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met de resterende poedersuiker.

Schep de mousse in een spuitzak. Hak de pistache grof.

Serveren
Spuit een klein beetje mousse in het midden van het bord. Plaats hierop een cirkel bladerdeeg. Spuit vervolgens de mousse erop en bekleed met de bramen. Leg hierop weer bladerdeeg, wat mousse en sluit af met bladerdeeg. Leg resterende bramen erop en strooi de gehakte pistache eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker