Stap 1: cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet de cupcake-papiertjes in de cupcake-baktray.
Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder samen boven een kom. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Meng in een andere kom het ei, koffie, melk, olie en de vanille. Meng beide mengsels door elkaar tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de cupcake-tray en bak de cupcakes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cakejes volledig afkoelen.
Stap 2: karamelsaus
Verwarm een steelpan en laat de suiker beetje voor beetje karamelliseren tot een goudbruine kleur. Blus de karamel af met de slagroom en laat dit een minuut rustig doorkoken. Neem de pan van het vuur en laat de karamel iets afkoelen tot circa 70 °C.
Roer het zout en de blokjes boter er rustig door totdat alle boter is gesmolten.
Laat de karamelsaus afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 3: marshmallowschuim
Klop het eiwit met 2 eetlepels suiker tot stijve pieken in de mixer. Kook het water met de rest van de suiker tot een siroop van 121 °C. Giet de hete siroop al kloppend op de hoogste stand bij het eiwitschuim. Zet de mixer na 1 minuut op de middelste stand en laat het schuim kloppen tot het taai, stevig en iets is afgekoeld.
Stap 4: chocoladekrullen
Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Voeg de rest van de chocolade toe zodat de temperatuur naar 40 °C zakt. Smeer de chocolade dun uit over een strook cellofaanfolie. Trek voor een speels effect met een kam of vork strepen in de chocolade. Draai het folie in een krul en laat de chocolade uitharden. Verwijder het folie.
Stap 5: decoratie
Lepel of spuit de karamel op de cakejes zodat het een beetje langs de randen naar beneden druipt. Spuit een mooie toef marshmallowschuim op elke cupcake en rooster het schuim met een gasbrandertje. Zet een macaron en een gouden chocolademunt op elke cupcake en decoreer met de chocoladekrullen.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties