Merluzzo con pomodori e zucchina e risotto (kabeljauw met tomaten en courgette en risotto)

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Risotto
Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een scheut olijfolie en boter. Voeg de risottorijst, saffraan en witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Roer om de 4 minuten goed over de bodem om aanbakken te voorkomen.

Groente
Verwarm de grillpan voor. Snijd de helft van de courgettes in lange banen en de andere in ronde plakken. Besprenkel ze met olijfolie. Gril ze circa 3 minuten om en om. Snijd de tomaten in plakjes.

Kabeljauw
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 3 minuten om en om goudbruin.

Serveren
Breek elke kabeljauwfilet in drie stukken. Leg de repen gegrilde courgette op een bord en leg hier dakpansgewijs tomaat, ronde courgette en kabeljauw op. Herhaal dit drie maal zodat er een soort taartje ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en garneer met partjes limoen en blaadjes peterselie.
Serveer met de risotto.

Ingredienten

4
Personen

Risotto

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 el boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 g saffraan
  • 150 ml witte wijn
  • 1200 ml groentebouillon

Kabeljauw & groente

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • 2 takjes peterselie

Extra nodig

  • grillpan
Geef je waardering
1