De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

meringue-rabarbertaartjes

90 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Meringue-rabarbertaartjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meringue
  • Verwarm de oven voor op 110 ºC.
  • Klop het eiwit met een klein beetje van de suiker in een keukenmachine stijf.
  • Breng een pan met het water en de suiker aan de kook en kook het suikerwater tot 118 ºC. Schenk het suikerwater druppelsgewijs bij het eiwitschuim. Halveer de citroen en pers het sap van een halve citroen uit boven het eiwitschuim. Voeg de maïzena toe. Klop goed door. Schep het schuim in een spuitzak.
  • Spuit 5 harten en een paar doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat de harten een soort bakjes zijn die gevuld kunnen worden.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Bestrooi de meringue met de citroenrasp en de roze peperbes.
  • Droog de meringue circa 2 uur in de oven.
  • Smelt de chocolade en smeer met behulp van een kwastje de chocolade aan de binnenkant van de meringue hartjes. Houd een beetje chocolade achter.
Slagroom
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Klop de slagroom met het vanillemerg.
Aardbeien en rabarber
  • Verwarm de oven voor op 110 ºC.
  • Snijd de kroontjes met daaraan nog een klein beetje vruchtvlees van de aardbeien.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Verwarm in een pan een scheutje water met de kroontjes van de aardbeien, vanillemerg, lege vanillestokje, honing en de roze peperbes. Dek de pan af met plasticfolie. Verwarm in circa 20 minuten op laag vuur tot een siroop. Zeef de siroop.
  • Snijd de rabarber in stukken van circa 4 centimeter en leg in een ovenschaal. Schenk de witte wijn en de aardbeiensiroop over de rabarber.
  • Gaar de rabarber circa 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Snijd de aardbeien in vieren.
Serveren
  • Vul de meringuehartjes met de slagroom. Verdeel de rabarber en de aardbei erover. Besprenkel met een beetje siroop en de achtergehouden gesmolten chocolade. Garneer met de munt en de eetbare viooltjes en zet de meringuedoppen erop.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker