De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Marokkaanse linzenstoof met ras el hanout & Linzensalade met venkel en sucuk

Een heerlijke Marokkkaans linzenstoof met (zelfgemaakte) Ras el Hanout kruiden een linzensalade met venkel en sucukworstjes.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Marokkaanse linzenstoof met ras el hanout & Linzensalade met venkel en sucuk

Bereidingswijze

Marokkaanse linzenstoof
Schil en snijd de aardappel in plakjes. Kook de linzen met de plakjes aardappel circa 15 minuten. Snijd de wortels ongeschild in stukjes. Voeg toe aan de linzen en kook het geheel in circa 15 minuten gaar.

Laat de linzen, aardappel en wortels uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan en bak de knoflook met de ras el hanout circa 2 minuten. Voeg het linzenmengsel en een beetje zout toe en bak al omscheppend circa 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.

Lekker met gegrilde lamskoteletjes.

Linzensalade
Kook de linzen in circa 45 minuten gaar in water. Voeg eventueel zout toe naar smaak.

Snijd de venkelknollen in dunne plakken en bewaar het groen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en voeg de venkelplakken en knoflook toe. Bak de venkel circa 5 minuten, voeg de paprikapasta toe en schep ondertussen goed om.

Snijd het sucukworstje in dunne plakken en bak in circa 5 minuten goudbruin in een andere koekenpan. Laat de linzen uitlekken en schep samen met het sucukworstje door het venkelmengsel. Laat een beetje afkoelen.

Halveer en pers de citroen. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en een beetje zout. Snijd het venkelgroen en de peterselie fijn en meng erdoor.

TIP: je kunt ook zelf Ras el Hanout maken. Rooster onderstaande kruiden gezamenlijk circa 1 minuut in een droge koekenpan en vijzel vervolgens zo fijn mogelijk.

2 el komijn
3 el venkelzaad
2 el korianderzaad
2 el kaneel
3 el anijszaad
2 el zwarte peper
2 el gemberpoeder
2 el fenegriek
2 el geelwortel
1 el kardemonzaad
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.