Marokkaanse linzenstoof
Schil en snijd de aardappel in plakjes. Kook de linzen met de plakjes aardappel circa 15 minuten. Snijd de wortels ongeschild in stukjes. Voeg toe aan de linzen en kook het geheel in circa 15 minuten gaar.
Laat de linzen, aardappel en wortels uitlekken. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of braadpan en bak de knoflook met de ras el hanout circa 2 minuten. Voeg het linzenmengsel en een beetje zout toe en bak al omscheppend circa 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
Lekker met gegrilde lamskoteletjes.
Linzensalade
Kook de linzen in circa 45 minuten gaar in water. Voeg eventueel zout toe naar smaak.
Snijd de venkelknollen in dunne plakken en bewaar het groen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en voeg de venkelplakken en knoflook toe. Bak de venkel circa 5 minuten, voeg de paprikapasta toe en schep ondertussen goed om.
Snijd het sucukworstje in dunne plakken en bak in circa 5 minuten goudbruin in een andere koekenpan. Laat de linzen uitlekken en schep samen met het sucukworstje door het venkelmengsel. Laat een beetje afkoelen.
Halveer en pers de citroen. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en een beetje zout. Snijd het venkelgroen en de peterselie fijn en meng erdoor.
TIP: je kunt ook zelf Ras el Hanout maken. Rooster onderstaande kruiden gezamenlijk circa 1 minuut in een droge koekenpan en vijzel vervolgens zo fijn mogelijk.
2 el komijn
3 el venkelzaad
2 el korianderzaad
2 el kaneel
3 el anijszaad
2 el zwarte peper
2 el gemberpoeder
2 el fenegriek
2 el geelwortel
1 el kardemonzaad
Een heerlijke Marokkkaans linzenstoof met (zelfgemaakte) Ras el Hanout kruiden een linzensalade met venkel en sucukworstjes.
0 reacties