Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Makkelijke citroencake

  • 200 g zachte boter
  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • 200 g bloem
  • 4 eieren

Extra nodig

  • bakpapier
  • boter om in te vetten
  • cakeblik
  • mixer of handmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet het cakeblik in met boter en leg er een vel bakpapier in. Roer de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor. Rasp de schil van de citroen en meng de rasp door de bloem. Meng de bloem door het botermengsel. Schenkt het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Zin in nog meer snelle en makkelijke recepten? Bekijk meer makkelijke recepten hier

Geef je waardering

758
Makkelijke citroencake