De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crumble van rabarber met aardbeiensyllabub

Ben jij ook altijd zo blij als rabarber weer in het seizoen is? Onze Jet ook. Daarom laat ze zien hoe ze een heerlijke rabarbercrumble maakt.

40 MIN
Crumble van rabarber met aardbeiensyllabub

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2. Snijd de rabarber in stukken van circa 2 cm. Doe met de 50 g suiker in de ovenschaal. Halveer de vanillestok overlangs, schraap het merg eruit en doe bij de rabarber. Boen en rasp de schil van de sinaasappel erboven. Schep om en zet de rabarber circa 15 minuten in de oven.

3. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, 100 g suiker, roomboter en een snuf zout in een kom en kneed met je vingers tot een kruimeldeeg (dit kan evt. ook in de keukenmachine). Bewaar tot gebruik in de koelkast.

4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Verwijder de kroontjes van 150 g aardbeien en halveer.

5. Haal de rabarber uit de oven. Schep de aardbeien en appel erdoor. Verdeel de kruimels erover en bak nog 20-25 minuten in de oven, tot de kruimels mooi bruin zijn en het fruit zacht is.

6. Maak ondertussen de syllabub: Prak de overige aardbeien en meng met de suiker en een scheutje wodka (optioneel). Houd een paar aardbeien achter voor garnering.

7. Klop de slagroom stijf en spatel de aardbeien erdoor. Schep de syllabub in de glazen en laat eventueel afkoelen in de koelkast.

8. Haal de crumble uit de oven. Serveer warm of lauwwarm met de syllabub erbij. Garneer de syllabub met stukjes aardbei.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

    ‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

    Miniatuur

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Ook lekker