Bereiding
- Verwarm een pan gezouten water. Schil de aardappels, snijd in stukjes en kook in circa 15 minuten gaar.
- Maak de chutney: Halveer de groene pepers overlangs. Verwijder de zaadlijsten, snijd grof en doe in een kommetje. Rasp de schil van de citroen en doe erbij samen met het sap van ½ citroen. Pel en hak de knoflook, voeg toe samen met de kokos en het water toe, maal tot een pasta in de kom van een staafmixer. Voeg evt nog een scheutje water toe.
- Schil en snijd de gember en knoflook fijn. Halveer de groene peper overlangs. Verwijder de zaadlijsten en snijd fijn.
- Verhit een flinke laag olie in de pan en fruit de gember, knoflook en peper. Breng op smaak met zout. Voeg het kerriepoeder toe, laat een paar seconden meebakken en draai dan het vuur uit.
- Doe 250 g kikkererwtenmeel in een kom. Meng met het bakpoeder en voeg beetje voor beetje het water toe tot je een beslag hebt ter dikte van magere yoghurt. Breng op smaak met peper en zout
- Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn. Schep de gefruite smaakmakers door de puree en breng op smaak met zout en peper. Laat helemaal afkoelen.
- Verhit de olie in een (frituur)pan tot 170˚C.
- Roer ballen van het aardappelmengsel, paneer ze in kikkererwtenmeel, haal ze door het beslag en frituur in circa 5 minuten goudbruin.
- Serveer op de broodjes met de chutney’s.
Tip: Ook lekker met korianderchutney:
(Hugo’s) Korianderchutney
Ingrediënten
- 1 bos koriander
- 1 groene chilipeper
- 1 tl kristalsuiker
- 1 limoen
- zout
Bereiding
Hak de koriander en groene peper grof, doe samen met de suiker, het sap van ½ limoen en een snuf zout in de blender.
0 reacties