Smelt 180 g boter. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg de vanille toe aan de boter, laat de boter lichtbruin worden en laat de boter afkoelen. Meng in een kom de eieren, suiker, basterdsuiker en de honing.
Meng in een andere kom het bakpoeder met de bloem en zout en spatel door het eimengsel. Roer de boter erdoor en laat het beslag circa 20 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Vet de Madeleine-vorm in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Schep het beslag met een ijsknijper of een lepel in de vormpjes tot ze net onder de helft gevuld zijn. Bak de madeleines in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Madeleines
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
6
Personen
Madeleines
- 200 g boter
- 1 vanillestokje
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 20 g bruine basterdsuiker
- 20 g honing
- 5 g bakpoeder
- 180 g bloem
- 1 mespuntje zout
Extra nodig
- bloem om te bestuiven
- Madeleine-vorm
Bereidingswijze
40 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen