De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

macarontaartje met frambozen en roos

Breng de melk aan de kook en doe er vervolgens het vanillestokje bij. Splits de eieren in een schaal. Halveer de citroen. Meng de twee eidooiers met de suiker en het sap van een halve citroen tot een papje. Voeg hier de bloem aan toe en giet hier de gekookte melk bij.

45 MIN
Macarontaartje met frambozen en roos

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Patisseriecrème: 
Breng de melk aan de kook en doe er vervolgens het vanillestokje bij. Splits de eieren in een schaal. Halveer de citroen. Meng de twee eidooiers met de suiker en het sap van een halve citroen tot een papje. Voeg hier de bloem aan toe en giet hier de gekookte melk bij. Roer dit door elkaar en giet het weer in de pan. Blijf goed roeren en laat het iets doorkoken. Voeg hier de boter en de witte chocolade toe. Zet het vuur uit en klop het geheel nog extra goed door. Giet de crème in een schaaltje en laat 60 minuten opstijven in de koelkast.

Roos-frambozengelei:
Doe de framboosjes in een pan met poedersuiker, het sap van een halve citroen en het sap van een limoen. Breng dit aan de kook. Prak de frambozen met een vork zodat ze een beetje uit elkaar vallen. Kook hierna de agaragar mee. Voeg wat rozenextract toe. Giet de gelei in een schaaltje en laat het 60 minuten opstijven in de koeling.

Macarons:
Verwarm de oven voor op 160 ºC Zeef de amandelpoeder en de poedersuiker en meng dit goed door elkaar. Voeg 55 gram eiwit toe en maak hier een soort pasta van (het lijkt een beetje op amandelspijsstructuur).

Kook het water met de kristalsuiker en breng dit tot een temperatuur van 118 ºC. Wanneer het water 110 ºC graden is, klop je de 90 gram eiwit op. Wanneer het eiwit aan de klopper blijft hangen is het goed. Voeg suiker en water voorzichtig toe (langs de rand van de schaal). Het schuim zal hierdoor toenemen. Blijf kloppen tot het lauwwarm is en mooi glanst.

Voeg dan het schuimeiwit bij de het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker. Dit moet in drie delen. Klop het dan door met een spatel. Het moet uiteindelijk een soepel, lopend beslag zijn. Doe het beslag in een spuitzak en spuit rondjes op een ovenplaat met bakpapier. Laat de macarons 2 uur drogen op kamertempratuur en stop ze daarna voor ca 10 minuten in de oven.

Serveren:
Haal de macarons voorzichtig van het bakpapier af. Smeer de patisseriecrème op een macaron, daarbovenop komt een laagje frambozengelei. Decoreer met verse frambozen.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker