De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maaltijdsalade gegrilde kip met provençaalse kruiden

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de parisienneboor bolletjes uit de meloen en leg ze in de port zodat ze zich volzuigen met port. Verwarm de grill voor. Pluk en snijd de kruiden fijn. Snijd de kip in gelijke stukjes.

25 MIN
Maaltijdsalade gegrilde kip met Provençaalse kruiden

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer de meloen en verwijder de zaadjes. Steek met de parisienneboor bolletjes uit de meloen en leg ze in de port zodat ze zich volzuigen met port. Verwarm de grill voor. Pluk en snijd de kruiden fijn. Snijd de kip in gelijke stukjes. Meng de kip met olijfolie en de kruiden en gril om en om circa 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de kip in de oven circa 10 minuten. Pluk de sla. Halveer de witlof, verwijder de kern en haal de blaadjes los. Meng op een groot bord alle slasoorten en steek de witlofblaadjes er speels in. Rooster de walnoten in een droge koekenpan.

Verdeel de meloenbolletjes en walnoten over de salade en verdeel de kip erover. Besprenkel de salade met appelazijn en olijfolie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker