Frambozensaus
Breng in een pan het frambozensap met de frambozen aan de kook. Roer de eidooiers los met de suiker. Schenk er een beetje frambozensap bij en roer goed door. Schenk het eimengsel bij het frambozensap en bind op laag vuur zonder te koken. Laat de saus afkoelen.
Vet de soufflébakjes in met de boter. Smeer de boter verticaal om de souffle beter omhoog te laten komen. Bestrooi de binnenkant met suiker.
Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Splits de eieren en bewaar het eiwit voor de soufflémassa. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.
Soufflémassa
Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Meng met 200 gram banketbakkersroom.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schep de soufflémassa in de bakjes en bak in circa 17 minuten goudbruin en gaar in de oven. Bestuif met poedersuiker en serveer de frambozensaus erbij. Serveer direct.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties