Die mosselen in witte wijn en bleekselderij kennen we ondertussen wel. Maar heb je de Thaise variant al eens geproefd met citroengras, gember en kokosmelk? Je wilt nooit meer anders. 

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

2
Personen

Mosselen

  • 2 kg mosselen
  • 1 bos bosuien
  • 2 serehstengels
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 limoenen
  • neutrale olie
  • zout en peper

Erbij

  • 200 gr brede rijstnoedels

Extra nodig

  • Wok met deksel of aluminiumfolie om af te dekken of mosselpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Was en controleer de mosselen. Gooi drijvende mosselen, kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje weg.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  3. Snijd het wit van de bosuien fijn. Snijd het groen in schuine stukken en zet apart.
  4. Snijd de sereh in stukken en kneus ze. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de peper overlangs open, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes.
  5. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit de wok, voeg een scheut olie toe en roerbak de knoflook, gember, sereh, peper en bosui circa 1 minuut.
  7. Voeg de kokosmelk, oestersaus en de mosselen toe. Schep om en dek af. Kook tot alle mosselen openstaan. Schep of schud tijdens het koken een keer om.
  8. Breng het gerecht op smaak met de vissaus. Rasp de schil van een halve limoen erboven en pers het sap van een halve limoen erover uit. Schep om.
  9. Doe de rijstnoedels in wijde kommen. Schep de mosselen erop en lepel de kokosmelk uit de wok over de noedels. Snijd de overige limoen in parten en leg erbij. Bestrooi met het achtergehouden bosuigroen en maal er peper over.

Geef je waardering

71
Thaise mosselen
Thaise mosselen