De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

thaise mosselen

Recept voor Thaise mosselen met citroengras, gember, kokosmelk en oestersaus in een bak met rijstnoedels.

Thaise mosselen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Die mosselen in witte wijn en bleekselderij kennen we ondertussen wel. Maar heb je de Thaise variant al eens geproefd met citroengras, gember en kokosmelk? Je wilt nooit meer anders. 

Bereidingswijze

 1. Was en controleer de mosselen. Gooi drijvende mosselen, kapotte exemplaren en mosselen die niet sluiten na een tikje weg.
 2. Breng een pan met gezouten water aan de kook.
 3. Snijd het wit van de bosuien fijn. Snijd het groen in schuine stukken en zet apart.
 4. Snijd de sereh in stukken en kneus ze. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de peper overlangs open, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringetjes.
 5. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 6. Verhit de wok, voeg een scheut olie toe en roerbak de knoflook, gember, sereh, peper en bosui circa 1 minuut.
 7. Voeg de kokosmelk, oestersaus en de mosselen toe. Schep om en dek af. Kook tot alle mosselen openstaan. Schep of schud tijdens het koken een keer om.
 8. Breng het gerecht op smaak met de vissaus. Rasp de schil van een halve limoen erboven en pers het sap van een halve limoen erover uit. Schep om.
 9. Doe de rijstnoedels in wijde kommen. Schep de mosselen erop en lepel de kokosmelk uit de wok over de noedels. Snijd de overige limoen in parten en leg erbij. Bestrooi met het achtergehouden bosuigroen en maal er peper over.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker