De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree & bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer

Lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree & bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer.

45 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree & bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree
Ris de tijm. Pel en hak de knoflook en meng samen met de helft van de tijm, komijn en olijfolie in een grote kom. Wrijf de lamsfilets in met het mengsel en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Hak de venkel fijn en bak deze samen met de andere helft van de tijm circa 5 minuten in een beetje olijfolie. Pureer de venkel met de crème fraîche en laat circa 15 minuten rusten in de koelkast. Bak het lamsvlees. Hak de bladpeterselie en pluk de andijviebladeren. Leg wat andijvieblad met bladpeterselie op de yufka, leg hierop het lamsvlees en rol op tot een wrap. Doe de wrap zonder olie in een koekenpan, draai de wrap voorzichtig om tot elke kant mooi goudbruin is. Serveer de wrap met een flinke lepel venkelpuree ernaast op een bord.

Bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Doe de peren in een ovenschaal met de rode wijn, het kaneelstokje, de honing, de vanille en de steranijs. Zet de ovenschaal in de oven en laat circa 15 minuten stoven. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd het bladerdeeg horizontaal doormidden (met het mes plat) en til de bovenkant ervan af. Doe de stukjes peer op de onderkant van het bladerdeeg en voeg vanille-ijs toe. Plaats de bovenkant terug, decoreer met poedersuiker en munt en serveer.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker