Lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree
Ris de tijm. Pel en hak de knoflook en meng samen met de helft van de tijm, komijn en olijfolie in een grote kom. Wrijf de lamsfilets in met het mengsel en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Hak de venkel fijn en bak deze samen met de andere helft van de tijm circa 5 minuten in een beetje olijfolie. Pureer de venkel met de crème fraîche en laat circa 15 minuten rusten in de koelkast. Bak het lamsvlees. Hak de bladpeterselie en pluk de andijviebladeren. Leg wat andijvieblad met bladpeterselie op de yufka, leg hierop het lamsvlees en rol op tot een wrap. Doe de wrap zonder olie in een koekenpan, draai de wrap voorzichtig om tot elke kant mooi goudbruin is. Serveer de wrap met een flinke lepel venkelpuree ernaast op een bord.
Bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren en snijd ze in blokjes. Doe de peren in een ovenschaal met de rode wijn, het kaneelstokje, de honing, de vanille en de steranijs. Zet de ovenschaal in de oven en laat circa 15 minuten stoven. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Bak in de oven tot ze goudbruin zijn. Snijd het bladerdeeg horizontaal doormidden (met het mes plat) en til de bovenkant ervan af. Doe de stukjes peer op de onderkant van het bladerdeeg en voeg vanille-ijs toe. Plaats de bovenkant terug, decoreer met poedersuiker en munt en serveer.
Lamsvleeswrap met andijvie en venkelpuree & bladerdeeg met in rode wijn gekookte peer.
0 reacties