De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamsstoof met saffraan en kaneel & artisjokkensalade met olijven en citroen

Snijd het vlees in grove stukken. Pel en halveer de sjalotten. Pel en snijd de knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en bak de gehalveerde sjalotten, knoflook, het vlees met de kaneel en saffraan circa 10 minuten.

60 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Lamsstoof met saffraan en kaneel & Artisjokkensalade met olijven en citroen

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lamsstoof
Snijd het vlees in grove stukken. Pel en halveer de sjalotten. Pel en snijd de knoflook grof. Verhit een scheut olijfolie in de tajine en bak de gehalveerde sjalotten, knoflook, het vlees met de kaneel en saffraan circa 10 minuten.
Snijd de koriander grof. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg de koriander, tomaat en de gele rozijnen toe en schenk het water erbij.
Stoof de tajine in minstens 1 uur gaar. Serveer met grof brood.

Artisjokkensalade
Snijd de helft van de citroenen in plakjes en leg in een schaal met koud water. Snijd de artisjokharten in dunne plakjes/reepjes en leg ze in het citroenwater (dit is om verkleuring te voorkomen).
Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder met een scherp mesje het vruchtvlees van de gekonfijte citroenschil en snijd de schil heel fijn (het vruchtvlees gebruik je niet).
Pel de olijven van de pit af.
Verwarm een koekenpan en bak de knoflook zeer kort in de droge koekenpan. Voeg dan de olie, artisjokken, de gekonfijte citroen, olijven en de rasp van de andere helft van de citroen toe.
Hak de peterselie fijn en verwarm kort mee. Breng de salade op smaak met olijfolie, een beetje zout en eventueel nog wat citroensap. Serveer met grof Marokkaans brood.

Tip: Gebruik je liever verse artisjokken?
Maak ze dan schoon door het grootste deel van de bloem eraf te snijden, bijna tot op het hart. Pluk de buitenste blaadjes aan de onderkant eraf en snijd de steel eraf. Schil met een scherp mesje de artisjok nu als een appel. Schep met een lepel het ‘hooi’ eruit. Schil het artisjokhart rondom mooi bij. Snijd in dunne plakjes en leg in het citroenwater.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker