De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde groene-koolrolletjes

Groene kool is een groente die in de winkel helaas te vaak blijft liggen. Jammer! Want met deze typische wintergroente kun je heel veel kanten op. Rudolph laat het je zien met zijn recept.

30 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Gevulde groene-koolrolletjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Groene kool is een groente die in de winkel helaas te vaak blijft liggen. Jammer! Want met deze typische wintergroente kun je heel veel kanten op. Rudolph laat het je zien met zijn recept.

Bereidingswijze

Stap 1:
Haal de buitenste bladeren van de groene kool los. Met deze bladeren maak je de rolletjes. Reken in dit recept per persoon ongeveer 3 tot 4 rolletjes. Blancheer de koolbladeren circa 1 minuut in kokend water, spoel daarna koud en dep goed droog met keukenpapier. Verwijder de dikke nerf uit de bladeren.

Stap 2:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de wortel in blokjes.

Stap 3:
Smelt de boter in een braadpan. Bak de ui en de wortel circa 2 minuten. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Voeg de krenten toe en roer goed door. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en blus af met de wijn en de slagroom. Meng goed door en laat even zachtjes pruttelen.

Stap 5:
Snijd ondertussen de rest van de groene kool fijn, voeg toe en roer goed door. Laat het geheel, met deksel op de pan, circa 30 minuten zachtjes stoven. Laat de vulling daarna iets afkoelen.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 7:
Verdeel de vulling over de koolbladeren. Vouw dicht als een envelop en rol de bladeren op.

Stap 8:
Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en verwarm de koolrolletjes circa 15-20 minuten in de oven.

Tip van Rudolph:
Je kunt de rolletjes goed voorbereiden en bewaren in de koelkast. Dan hebben ze 30 minuten oventijd nodig.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker