De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

klassieke nougat montélimar

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Breng het water met de suiker en de glucosestroop aan de kook tot 145°C. Bestrijk zo nu en dan de randen met water en een kwastje, zodat de suiker niet kristalliseert.

95 min kooktijd
Klassieke nougat Montélimar

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Het is weer smullen in Hidde's bakkerij want vandaag maakt de patissier nougat. De klassieke en een versie met kerrie en cashewnoten. Lekker!

Klassieke nougat Montélimar
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Breng het water met de suiker en de glucosestroop aan de kook tot 145°C. Bestrijk zo nu en dan de randen met water en een kwastje, zodat de suiker niet kristalliseert. Als de suiker 120°C is kan de honing aan de kook worden gebracht.

Breng de honing aan de kook tot 130°C. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom stijf. Giet als eerst de honing druppelsgewijs erbij. Giet vervolgens de suikersiroop erbij. Zet de keukenmachine op halve snelheid. Zet de mixer op een snellere stand, zodra alles goed is opgenomen. Draai de nougat af tot het schuim een matte glans heeft, zet de mixer zachter en voeg de amandelen toe. Houd wat amandelen achter voor de topping. Meng kort door.

Topping
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Laat afkoelen. Bestrooi nougat met de amandelen. Laat de nougat minimaal 12 uur maar liever 2 dagen uitharden op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker