Klassieke nougat Montélimar

57
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 35 minutes totale tijd

Het is weer smullen in Hidde's bakkerij want vandaag maakt de patissier nougat. De klassieke en een versie met kerrie en cashewnoten. Lekker!

Klassieke nougat Montélimar
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Breng het water met de suiker en de glucosestroop aan de kook tot 145°C. Bestrijk zo nu en dan de randen met water en een kwastje, zodat de suiker niet kristalliseert. Als de suiker 120°C is kan de honing aan de kook worden gebracht.

Breng de honing aan de kook tot 130°C. Klop het eiwit in een vetvrije mengkom stijf. Giet als eerst de honing druppelsgewijs erbij. Giet vervolgens de suikersiroop erbij. Zet de keukenmachine op halve snelheid. Zet de mixer op een snellere stand, zodra alles goed is opgenomen. Draai de nougat af tot het schuim een matte glans heeft, zet de mixer zachter en voeg de amandelen toe. Houd wat amandelen achter voor de topping. Meng kort door.

Topping
Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de amandelen circa 20 minuten tot de binnenkant goudbruin is. Laat afkoelen. Bestrooi nougat met de amandelen. Laat de nougat minimaal 12 uur maar liever 2 dagen uitharden op een koele plek, maar niet in de koelkast.

Ingredienten

1
Porties

Klassieke nougat Montélimar

  • 800 g amandelen met schil
  • 200 g pistachenoten
  • 480 g honing
  • 675 g kristalsuiker
  • 175 g glucosestroop
  • 120 g water
  • 100 eiwitten
  • wit eetpapier (ouwel)

Topping

  • 100 g achterghouden amandelen met schil
  • 100 g pistachenoten

Extra benodigdheden:

  • digitale keukenthermometer
  • bakblik of bakplaat
  • olie om in te vetten
  • kwastje, kom met koud water
Geef je waardering
57