Kipstoof met groene kool

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kipstoof met groene kool
• Bestrooi de kipbraadsticks met de paprikapoeder en een beetje zout en versgemalen peper.
• Snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Snijd de groene kool in vieren en vervolgens in dunne repen.
• Halveer de champignons.
• Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipbraadsticks circa 5 minuten op hoog vuur.
• Voeg de uien, knoflook, groene kool en de champignons toe en bak circa 3 minuten mee.
• Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe en laat op laag vuur met deksel op de pan circa 10 minuten pruttelen.

Krieltjes met spekblokjes
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes en spekblokjes in circa 10 minuten bruin en krokant.
• Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
• Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn en strooi over de krieltjes.

Serveren
Verdeel de kipstoof met groene kool en de krieltjes met spekblokjes over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Kipstoof met groene kool

  • 600 g kipbraadsticks
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene kool
  • 250 g champignons
  • zonnebloemolie
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje

Krieltjes met spekblokjes

  • 700 g voorgekookte krieltjes zonder schil
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie
Geef je waardering
3