Kipstoof met groene kool

11
Makkelijk
Kipstoof met groene kool

Ingredienten

4
Personen

Kipstoof met groene kool

  • 600 g kipbraadsticks
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene kool
  • 250 g champignons
  • zonnebloemolie
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje

Krieltjes met spekblokjes

  • 700 g voorgekookte krieltjes zonder schil
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kipstoof met groene kool
• Bestrooi de kipbraadsticks met de paprikapoeder en een beetje zout en versgemalen peper.
• Snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Snijd de groene kool in vieren en vervolgens in dunne repen.
• Halveer de champignons.
• Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipbraadsticks circa 5 minuten op hoog vuur.
• Voeg de uien, knoflook, groene kool en de champignons toe en bak circa 3 minuten mee.
• Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe en laat op laag vuur met deksel op de pan circa 10 minuten pruttelen.

Krieltjes met spekblokjes
• Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes en spekblokjes in circa 10 minuten bruin en krokant.
• Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
• Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn en strooi over de krieltjes.

Serveren
Verdeel de kipstoof met groene kool en de krieltjes met spekblokjes over de borden.
Kipstoof met groene kool
Geef je waardering
11