De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap

40 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Geurige granaatappelsap
Halveer de granaatappels en pers ze uit zoals je met perssinaasappels doet. Schenk het opgevangen sap in een kan en breng op smaak met wat oranjebloesemwater of rozenwater. Hoe meer, hoe geparfumeerder van smaak. Mocht je het sap te zuur vinden, roer er dan honing door. Laat eventueel in de koelkast koud worden.

Kipstoof
Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een stoofpan en stoof de uien circa 10 minuten op laag vuur. Snijd de kip in stukken. Voeg de stukken kip en saffraan toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin. Maal de walnoten fijn in de vijzel en voeg samen met het granaatappelsap, de granaatappelmelasse en kaneel toe aan de uien. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Stoof de kip circa 40 minuten op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Serveer de kipstoof met sumak.

Advieh
Meng voor de advieh de kaneel met het kardemompoeder, de komijn en de rozenblaadjes. Bestrooi het gerecht met wat advieh.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker