Kipstoof met granaatappel, walnoten en advieh en granaatappelsap

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 hour and 40 minutes totale tijd

Geurige granaatappelsap
Halveer de granaatappels en pers ze uit zoals je met perssinaasappels doet. Schenk het opgevangen sap in een kan en breng op smaak met wat oranjebloesemwater of rozenwater. Hoe meer, hoe geparfumeerder van smaak. Mocht je het sap te zuur vinden, roer er dan honing door. Laat eventueel in de koelkast koud worden.

Kipstoof
Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een stoofpan en stoof de uien circa 10 minuten op laag vuur. Snijd de kip in stukken. Voeg de stukken kip en saffraan toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin. Maal de walnoten fijn in de vijzel en voeg samen met het granaatappelsap, de granaatappelmelasse en kaneel toe aan de uien. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Stoof de kip circa 40 minuten op laag vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is. Serveer de kipstoof met sumak.

Advieh
Meng voor de advieh de kaneel met het kardemompoeder, de komijn en de rozenblaadjes. Bestrooi het gerecht met wat advieh.

Ingredienten

4
Personen

Geurig granaatappelsap

  • 4 granaatappels
  • 1 el oranjebloesemwater of rozenwater
  • oranjebloesemhoning

Kipstoof

  • 2 zoete uien
  • 2 el boter
  • 1 boerenkip
  • 1 plukje saffraan
  • 250 g walnoten
  • 500 ml granaatappelsap
  • 100 ml granaatappelmelasse
  • 2 tl kaneel
  • 5 el granaatappelpitjes
  • 1 el sumak

Advieh

  • 2 el kaneelpoeder
  • 2 el kardemompoeder
  • 2 el komijnpoeder
  • 3 el gedroogde rozenblaadjes

Extra nodig

  • citruspers
  • vijzel
Geef je waardering
5