Keshi yena (gevulde kaas)

25
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Verhit een scheutje olie in een pan en rul het gehakt circa 5 minuten. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Snijd de peper fijn. Voeg de gesneden ingrediënten toe aan de pan met het gehakt en bak ze circa 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los en meng de helft door de groente en vlees in de pan. Roer de olijven, kappertjes, tomatenpuree, worcestersaus, ketchup, piccalilly en rozijnen erdoor. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Was de kaas onder lauwwarm water zodat het gaasje van het merk te pellen is en de kaas zacht wordt. Snijd een cirkel uit het midden van de kaas, houd de cirkel heel. Hol de kaas uit met een lepel en vul de kaas met het groente- en vleesmengsel. Leg de cirkel terug op de kaas en bestrijk met het resterende ei. Zet de kaas in een ovenschaal en schenk er water bij. De kaas moet tot net onder de helft onder water staan.
Bak de kaas in de oven in circa 1 uur en 30 minuten zacht.

Verwarm de overgebleven vulling al roerend circa 5 minuten.

Serveren
Snijd de keshi yena in stukken en serveer de overgebleven vulling ernaast.

Ingredienten

8
Personen

Keshi yena

  • zonnebloemolie
  • 100 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaten
  • 1 groene paprika
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 chilipeper
  • 2 eieren
  • 1 el olijven
  • 1 el kappertjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl worcestersaus
  • 1 el ketchup
  • 1 el piccalilly
  • 1 el rozijnen
  • 1 Edammerkaas van anderhalve kilo

Extra nodig

  • ovenschaal
Geef je waardering
25