Kastanje cheesecake

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
5 uur totale tijd
  • Verwarm de oven op 175 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Maal de biscuits en kastanjes fijn tot kruim. Door het vet van de kastanjes hoef je geen boter toe te voegen. Druk aan in de bodem van de springvorm.
  • Klop de ricotta, mascarpone en suiker ongeveer binnen 2 minuten luchtig.
  • Roer de eieren erdoor.
  • Roer als laatste de kastanjepuree en vanille erdoor. Giet de vulling op de koekbodem.
  • Bak de taart 45 minuten en laat afkoelen. Daarna zet je deze beauty 4 uur tot een nacht in de koelkast.

Ingredienten

1
Porties

Kastanje cheesecake

  • 140 g biscuits
  • 125 g gepelde kastanjes
  • 250 g ricotta
  • 500 g mascarpone
  • 50 g suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 g gezoete kastanjepuree
  • 1 tl vanille-extract

Extra nodig

  • bakvorm van ca 26 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
5