Verwarm de oven voor op 180 ºC.
De kaneelcakejes
Meng de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en de suiker. Meng het ei, melk en de olie en voeg langzaam de droge ingrediënten toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over 4 cakevormpjes en bak ze in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Stoofpeertjes
Schil de peertjes en laat het steeltje eraan zitten. Verwijder het klokhuis vanaf de onderkant met een parisienneboor. Zet de peertjes in een pan en voeg de suiker, wijn, port, sinaasappelschil, kruidnagel, kaneelstokje en de steranijs toe. Halveer de sinaasappel en knijp het sap eruit en voeg het sap toe aan de peertjes. Breng de peertjes aan de kook en kook ze op laag vuur in circa 30 minuten gaar. Haal de peertjes uit het vocht en breng het vocht opnieuw aan de kook. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer de maïzena door het perenvocht. Kook het vocht circa 5 minuten en haal de pan van het vuur. Zet de peertjes in het vocht en laat ze afkoelen.
Mix&Match?
Bekijk hier bijpassende recepten.
Wijntip
Zoet, kruidig en fris…alles komt hier samen. Zoek bij dit gerecht een frisse, witte dessertwijn uit. Superlekker hierbij is een glas Moscato d’Asti. Deze wijn heeft een heel klein beetje bubbel en houdt je mond wakker. Ook nog eens laag in alcohol!
0 reacties