De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

John’s spoom met meringue en vijgencompote

Een heerlijk nagerecht voor tijdens de feestdagen.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
John’s spoom met meringue en vijgencompote

Bereidingswijze

Spoom
Breng voor de granité de rode wijn met de port, suiker, kaneel, kruidnagel, jeneverbessen, steranijs en rozemarijn aan de kook. Halveer het vanillestokje over de lengte, schraap het merg eruit en voeg dit toe. Rasp de schil van de sinaasappel en voeg samen met het sap toe aan de wijn. Laat dit circa 10 minuten op laag vuur trekken. Snijd de vijgen in vieren, snijd het vruchtvlees van de schil en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Zeef het vocht voor de granité boven een kom en voeg de vijgen toe. Zet de kom circa 8 uur in de vriezer en roer ieder uur door met een vork.

Meringue
Verwarm de oven voor op 90 ºC. Maak met de citroen de bekken en de garde van de keukenmachine vetvrij. Splits de eieren en klop het eiwit los, voeg de suiker in drie delen toe. Klop het geheel stijf totdat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat er wat uitvalt. Spatel de poedersuiker door het eiwit. Strijk het eiwitschuim uit op bakpapier en droog circa 4 uur in de oven.

Vijgencompote
Meng de suiker met het sap en de rasp van de limoen. Pluk de muntblaadjes, snijd deze ragfijn en meng door het suikermengsel. Snijd de vijgen in vieren en snijd het vruchtvlees uit de schil. Meng goed door elkaar en prak fijn met een vork. Meng er op het laatste moment een scheutje champagne door.

Serveren
Schep de granité in gekoelde champagneflûtes en schenk hier de champagne op. Breek de meringue in schotsen leg deze op de flûtes en verdeel hier de compote overheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.